augustus 28, 2015 Bibliotheek Wevelgem
De nieuwe bibliotheek op dit moment? Een festival van grijstinten en witgradaties! Het pleisterwerk van de muren, de tegels van het systeemplafond, en niet in de laatste plaats de met monnikengeduld uitgesmeerde troffelvloer — alles baadt in het licht. Het kunstlicht van de smaakvolle luchters en het natuurlijk licht dat uit de dakkapellen komt gestort.
augustus 27, 2015 Bibliotheek Zonnebeke
Sandrone Dazieri : Dood de vader
augustus 27, 2015 Bibliotheek Londerzeel
Zondag 13 september van 14u tot 18u 2015 is het Europees jaar van het technisch en industrieel erfgoed. Met het programma van Open Monumentendag belichten we hiervan verschillende aspecten.
augustus 27, 2015 Bibliotheek Londerzeel
Vrijdag 11 september om 19u in Bib LonderzeelGeocaching is een buitensport en een avontuurlijk spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of een smartphone om ergens ter wereld een zogenaamde cache of verstopplaats te vinden, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen.
augustus 27, 2015 Bibliotheek Kortenberg
Femma Kortenberg i.s.m. Bib Kortenberg en CD&V Vrouw & Maatschappij Met de dreiging van IS komt de moslimgemeenschap in een negatief daglicht te staan. Heb je vragen over de radicalisering, moslimjongeren die gaan strijden, het kalifaat… ? Islamologe Khadija Aznag beantwoordt ze voor jou. Aan de hand van jouw vragen stelt ze een lezing samen, […]
augustus 27, 2015 Bibliotheek Kortenberg
Dat voorlezen leuk, gezellig en leerzaam is, moeten we niemand meer vertellen. En als je dan ook nog iets tofs mag knutselen, is het extra leuk om naar de vertelmomenten in de Bib te komen. Dit schooljaar gaan we met de volgende thema‘s aan de slag: Data Thema 2 september Deurtje open, deurtje dicht 7 oktober […]
augustus 27, 2015 Bibliotheek Kapelle-op-den-bos
Wil je even ontsnappen aan de septemberdrukte? Kom dan samen met je kleine spruit(jes) naar onze voorleesfoor. Wat is er immers heerlijker dan je even helemaal onder te dompelen in de fantasiewereld van  onze jeugdschrijvers? Elke eerste zaterdag van de maand trakteren we kinderen van 3 tot en met 6 jaar om 10.30 u. op een gezellig voorleesuurtje. Kom gerust een kijkje nemen. Data: 05/09
augustus 27, 2015 Bibliotheek Kapelle-op-den-bos
Wist je dat de bibliotheek haar boeken voor de jongste lezers aanduidt met een AVI-niveau? Via testen in de klas weet je welk AVI-niveau je kind heeft bereikt. Met de AVI-aanduiding kun je dan de juiste boeken, afgestemd op zijn of haar niveau, kiezen. Kies ook zeker een boek dat aansluit bij de interesses van je kind!
augustus 27, 2015 Bibliotheek Leuven
Het Huis van het Nederlands viert zijn tiende verjaardag.  We vieren deze verjaardag met de tijdelijke tentoonstelling Overal Taal vanaf 15/2/2016 tot eind maart.
augustus 26, 2015 Bibliotheek Brakel
Jana Baeskens (18 jaar) debuteerde onlangs bij uitgeverij Davidsfonds met haar young adultthriller ‘Veronica’. Hoog tijd dus om Jana, al van kindsbeen af een trouw lid van onze bib, even in de kijker te zetten.

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

augustus 29, 2015 Deinze
augustus 29, 2015 Halle
augustus 30, 2015 Deinze
augustus 30, 2015 Bilzen
augustus 31, 2015 Hamme