oktober 24, 2014 Bibliotheek Wevelgem
Na Lionel Deflo, Hedwig Verlinde en Willy Coolsaet is Philip Hoorne de vierde Wevelgemnaar die een cahier krijgt van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers. Nummer 282 in de reeks, om precies te zijn. En misschien wel het voorlaatste VWS-nummer: met de nieuwe Vlaamse regering hangen de subsidies aan een zijden draadje.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Kalmthout
Hou je van lezen maar geraak je moeilijk tot bij de bibliotheek? Bib Kalmthout en OCMW Kalmthout starten binnenkort met "Bib aan Huis". Een vrijwilliger brengt boeken bij minder mobiele inwoners aan huis en komt deze ook weer oppikken. Lees je graag historische romans, thrillers of romantische boeken? De vrijwilliger helpt je een keuze te maken uit het ruime aanbod van de bibliotheek.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Tielt-Winge
De nacht leek donkerder dan anders. Hij hoorde de uil roepen en de krekels sjirpen. Hij probeerde een liedje te zingen om de moed erin te houden, maar zijn stem klonk zo beverig dat hij alleen maar nog banger werd.  Het had een opluchting moeten zijn toen een andere ruiter naast hem kwam rijden, die dezelfde weg naar huis nam.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Erpe-Mere
De prentenboeken en mini-ZIZO (informatie 6-j) smolten onlangs samen tot KleuterZIZO. KleuterZIZO is de nieuwste thematische ordening voor peuter- en kleuterboeken  (tot 6 jaar), zowel voor informatieve boeken als verhalen. Sinds september krijgen alle nieuwe prentenboeken een Kleuter ZIZO-etiket. De oudere prentenboeken passen we nu ook aan. We hopen deze klus zo snel mogelijk te klaren.  Ondertussen zal er tijdelijk een dubbel systeem bestaan. Maar als een boek onvindbaar is, kan je altijd bij onze medewerkers terecht om je te helpen zoeken.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Brugge
Deze week, op woensdag en donderdag (22 en 23 oktober), was prof. dr. Johan Oosterman, samen met studenten die college bij hem lopen, te gast in onze bibliotheek. Dit is een jaarlijkse “traditie”. Professor Oosterman is hoogleraar oudere Nederlandse  letterkunde aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en is door zijn onderzoek vertrouwd met Brugge en Brugse erfgoedcollecties.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Antwerpen
Boekenfan en 10 A-kaartpunten gespaard? Vanaf zaterdag 25 oktober 2014 kan je ze inruilen voor een ticket voor de Boekenbeurs.
oktober 24, 2014 Bibliotheek Kortrijk
De website Erfgoedinzicht.be wil het erfgoed in Oost- en West-Vlaanderen virtueel toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit erfgoedportaal biedt toegang tot de vele museumstukken en verborgen schatten die deze provincies rijk zijn. Sinds de lancering van het portaal verschijnen er dagelijks nieuwe objecten, verhalen en evenementen online.

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

oktober 25, 2014 Kortenberg
oktober 27, 2014 Oosterzele
oktober 28, 2014 Oosterzele