april 26, 2015 Bibliotheek Hoeilaart
Deze éminence grise van de Nederlandse Letteren wordt op 30 april 75 jaar. Recent nog scoorde hij met ‘Het hout’, een felle, indringende roman over een katholiek jongenspensionaat in de jaren 1950. De bib heeft ook nog zijn ouder werk. Een mooie gelegenheid om de omvangrijke collectie uit de kast te halen.  
april 25, 2015 Bibliotheek Meise
Op zondag 31 mei 2015 gaan de jaarlijkse Beiaardfeesten door in het centrum van Meise. Ook de bibliotheek is van de partij met een ludieke stand rond het thema ‘Alpen’. Van 10 tot 18 uur kan je er terecht voor informatie over de bibliotheek. Maar er is meer : je kan ook je kennis toetsen rond muziek, gebruiken en gekende personen uit Oostenrijk. Er zijn vragen en opdrachten voorzien voor alle leeftijden. En het goede nieuws is : elke deelnemer ontvangt een prijs. Hierbij enkele foto’s van vorig jaar als voorsmaakje.
april 24, 2015 Bibliotheek Buggenhout
Een nieuwe Belgerinkel-actie gaat van start. De bib is ook graag van de partij. Spaarkaarten en stickers zijn te verkrijgen in BIB ACC, Opstal en Opdorp.
april 24, 2015 Bibliotheek Ieper
Wat doet een bibliotheekmens op vakantie ? Behalve op zoek gaan naar bibliotheken..??Juist - werken aan zijn goede voornemens - in dit geval weer eens Engelstalige literatuur lezen. En met "The assassination of Margaret Thatcher" werd het meteen een voltreffer. Heerlijke verhalen, onderkoelde Engelse humor, onverwachte wendingen, en taal waar je blijft van snoepen. Maar nooit vrijblijvend - scherp en pijnlijk ook.
april 24, 2015 Bibliotheek Leuven
Op 1 mei mag je royaal uitslapen, donderdagavond 30 april betekent dus royaal doorzakken, en daar heeft Poppunt de ideale formule voor. Met Lokale Helden zet de organisatie, samen met tal van andere organisatoren, overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent in het spotlicht.
april 24, 2015 Bibliotheek Halle
Tijdens de digitale week (20 tot 30 april) verschijnen op regelmatige basis “digitips” op de facebookpagina van de bib: links naar literaire blogs, handige  apps, online radioshows, … Soms verrassend, meestal leerrijk en bijna altijd leuk! Surf naar onze facebookpagina en verbaas u over wat voor lekkers er allemaal te rapen valt in het digibos!

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

april 27, 2015 Brugge
april 27, 2015 Koekelberg
april 27, 2015 Lommel