augustus 20, 2014 Bibliotheek Kortrijk
Vorig jaar werd 'Liever Overdag' geïntroduceerd, een bundeling van het professionele dagaanbod aan podium, beeld, literatuur en culturele vorming in Kortrijk. Met natuurlijk een koffie, aperitiefje of een kom soep erbij. De brochure speelt in op de wens van vele ouderen én anders actieven om cultuur te beleven overdag.
augustus 20, 2014 Bibliotheek Ieper
Op woensdag 10 september start de Techniekacademie Ieper. In een reeks van 12 workshops gaan 40 kinderen aan de slag rond technische topics. In deze sessies van telkens 2 uur brengen we kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, bouw, biotechnologie ... en dit onder begeleiding van 2 techniekmentoren. Een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde worden alle ouders uitgenodigd op de diploma-uitreiking.
augustus 19, 2014 Bibliotheek Buggenhout
- Grote Boekenverkoop van onze tweedehandsboeken - Zaterdag 27 september (met Opstal Kermis) van 8 tot 18 uur - In Boekenschuur Opstal (Krapstraat 161, Buggenhout-Opstal) - 1 euro per boek / 7 boeken voor 5 euro
augustus 19, 2014 Bibliotheek Gent
Jaarlijks bekronen meer dan 6.000 jonge juryleden tussen 4 en 16 jaar binnen hun leeftijdscategorie de top 3 van jeugdboeken.
augustus 19, 2014 Bibliotheek Malle
We hadden alles perfect voorbereid: de leveranciers zouden ruim op tijd het nieuwe meubilair komen leveren, onze bibcollega’s hadden de vakantie uitgesteld om de duizenden boeken en de dvd's te verhuizen, al onze leners waren ruim op tijd verwittigd, maar helaas…  De verhuis naar onze nieuwe bib verloopt niet helemaal volgens die mooie planning.
augustus 19, 2014 Bibliotheek Wevelgem
Fatsoenlijke, welgemanierde burgers vloeken niet. Tenzij ze aan de pc plaatsnemen, want dan laten ze hun fatsoen toch wel eens varen. Het gebrek aan controle en zelfredzaamheid werkt frustrerend en drijft een mens soms tot wanhoop. Hoe kun je geholpen worden zonder dat je afhankelijkheid van externe hulp nog vergroot wordt?
augustus 19, 2014 Bibliotheek Gistel
In het kader van gelijke afstemming van de jeugdafdelingen in Vlaamse bibliotheken is de jeugdafdeling heringericht.  De indeling 6+, 8+, 10+ vervalt en wordt vervangen door 6+ (geel etiket) en 9+ (rood etiket).
augustus 19, 2014 Bibliotheek Antwerpen
Zondag 31 augustus 2014 zijn de Antwerpse bibliotheken en cultuurcentra present op de 19de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Een huifkar brengt je van de Suikerrui en de Meir naar Camping coStA of omgekeerd.

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

augustus 27, 2014 Destelbergen
augustus 30, 2014 Tielt
september 2, 2014 Wetteren