september 18, 2014 Bibliotheek Brugge
De gratis voorleesuurtjes, die je afhankelijk van de bibliotheek wekelijks of maandelijks kon meepikken, zijn er sinds september 2014 niet meer. Veel traantjes moet je daar niet voor laten, want met “Tussen d’oortjes” is er een meer dan waardige vervanger.
september 17, 2014 Bibliotheek Ieper
Belofte maakt schuld....deel 2 dus. Blogboek revisited. 1. je krijgt nuttige tips om wervende titels te bedenken die lezers en lezeressen bij honderden naar je blog zullen lokken - bovenstaande is alvast een poging. Heel erg benieuwd.
september 17, 2014 Bibliotheek Wetteren
Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog vluchtten duizenden Belgen het land uit. In de bezette steden en dorpen maakten nieuwe meesters de dienst uit. Er braken magere tijden aan: na drie maanden oorlog was er niet één gram betaalbare tarwe meer te koop. Wie nog aan eten wilde geraken, moest veel geld hebben… of creatief zijn.
september 17, 2014 Bibliotheek Wetteren
Steeds meer volwassenen scholen zich bij in het avondonderwijs. Maar ook buiten de schoolmuren kan je je kennis blijvend bijspijkeren. Een creatieve workshop, een ontluisterende lezing, een cursus koken of klussen in huis…Het vormingsaanbod van de Wetterse verenigingen en gemeentediensten is uitgebreid en gevarieerd.
september 17, 2014 Bibliotheek Leuven
Word dé ster van ieder dansfeest! Mix en scratch als de beste na deze coole dj-workshop. DJ Wontime draait plaatjes als de beste en wil graag zijn dj-kennis met jou delen!
september 17, 2014 Bibliotheek Hoeilaart
Stripgids bestaat dit jaar 40 jaar. Een goede reden om dit steengoede blad in de kijker te zetten (dat overigens in onze bib beschikbaar is – kijk maar eens in het laatste vakje van de graphic novels). We geven 40 exemplaren weg aan de liefhebbers die de komende dagen in ons nieuwe stripaanbod voor volwassenen komen […]
september 17, 2014 Bibliotheek Ieper
Zag je die mooie bakfiets al in de bibliotheek ?
september 17, 2014 Bibliotheek Kortrijk
Voor de tweede keer kwam vorige maand het internationaal gekende Alcatraz Metalfestival naar Kortrijk. De tijd dat zo'n festival een samenkomst is van langharige motorfreaks met zwarte bandshirts is allang voorbij. Metal maakt tegenwoordig iedereen wakker!
september 17, 2014 Bibliotheek Brugge
Whit’s fur ye’ll no go by ye! De Schotse variant van “que sera, sera” is eigenlijk niet van toepassing, aangezien de Schotten op 18 september zelf beslissen over hun onafhankelijkheid. Die gebeurtenis leek ons een opportune gelegenheid om enkele Schotten in de kijker te zetten.

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

september 19, 2014 Oostende
september 19, 2014 Middelkerke
september 20, 2014 Ingelmunster
september 20, 2014 Avelgem