november 1, 2014 Bibliotheek Kortrijk
Vandaag, 1 november 2014, zijn alle Kortrijkse (buurt)bibliotheken gesloten ter gelegenheid van Allerheiligen. Vanaf maandag 3 november staat het volledige bibteam terug voor je klaar! Je bibliotheekmaterialen online verlengen of materialen reserveren kan natuurlijk altijd van thuis uit via onze catalogus.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Kortrijk
De Hercule Poirotprijs 2014 werd vandaag tijdens de Antwerpse Boekenbeurs uitgereikt aan Toni Coppers voor zijn misdaadroman Dood water. Hij wint een geldprijs van 5000 EUR en een gesigneerde MontBlanc pen.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Meise
Tijdens de maand november staat onze thematafel in het kader van de Groote Oorlog. Op deze thematafel kunt u naast verschillende boeken over het thema ook folders vinden over het vertelmoment van Fred Versonnen in De Muze. Tijdens deze activiteit vertelt hij het verhaal van Polle en zijn familie. Een verhaal over angst, gruwel en wanhoop.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Diest
Fatma Pehlivan is een Vlaamse politica en publiciste van Turkse origine. Als één van de Opiniemakers van het magazine Knack schrijft zij over de thema’s migratie, racisme en discriminatie en gelijke kansen in het onderwijs.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Asse
Nuttige info voor wie straks naar de bibliotheek komt: vandaag, vrijdag 31 oktober, brengt men een darmbordmarkering aan op de twee smalste delen van de Huinegem. Dit is de straat voor de bibliotheek.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Ieper
Bij het begin van de Eerste Wereldoorlog moet er nog heel wat Iepers tin in gebruik geweest zijn. De massale vlucht van de inwoners en de daarop volgende totale verwoesting van de stad hebben onvermijdelijk de meeste tinnen voorwerpen doen verdwijnen. Op vandaag weten wij af van het bestaan van zo ‘n 500 tot 600 voorwerpen met Ieperse tinmerken.
oktober 31, 2014 Bibliotheek Brugge
Enkele weken geleden overleed de Britse historica Patricia Carson. Carson werd in 1929 geboren in Oreston (Plymouth). Ze studeerde geschiedenis aan de Londense universiteit en promoveerde met een studie over Londen in de 18de eeuw.
oktober 30, 2014 Bibliotheek Kortenberg
Misschien hebt u het al gemerkt, er is één en ander veranderd bij de informatieve boeken van de volwassenen. Alle boeken kregen een nieuw etiket met een kleurig pictogram. De boeken werden geplaatst volgens het ZIZO-systeem. ZIZO staat voor Zonder Inspanning Zoeken.

Pagina's

Mijn lokalebib

Zoek adressen, contactgegevens en openingsuren van alle Vlaamse bibliotheken.

Activiteitenin je bib

november 1, 2014 Geraardsbergen
november 3, 2014 Alsemberg
november 3, 2014 Alsemberg
november 3, 2014 Ravels