Voorleesuurtje in de bib

Voorleesuurtje in de hoofdbibliotheek, elke 1ste en 3de zaterdag van de maand. Voor kinderen van het 2de kleuter tot 2de leerjaar. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Les Busiciens

Akoestisch optreden van Les Busiciens, zeven jonge muzikanten die elk jaar met hun busje toeren in het zonnige zuiden: in Frankrijk, Spanje, Italië, tot zelfs in Congo en China! Ze brengen wereldmuziek met een vakantiesfeertje, van feestelijke balkan, ska, latin en reggae tot prachtige intieme walsjes.

Vampierzusjes

De zusjes Dakaria en Silvania zijn allebei half-vampieren die opgegroeid zijn in Transsylvanië. Na al die jaren wil moeder in een vrolijke omgeving gaan wonen en verhuizen ze naar een rustig dorp in Duitsland. Daar zullen de meisjes moeten wennen aan het gewone mensenleven, want niemand mag te weten komen dat ze vampieren zijn.

De Grote Verhalen (deel 1)

Op 15 juni e.k. starten we met een reeks De grote Verhalen, waarin wij enkele bekende en minder bekende mythologische verhalen willen voorstellen.
Voor dit jaar hebben we gekozen voor het Gilgamesj-epos, de Odysseia van Homeros (21 september) en De geheime geschiedenis van de Mongolen (26 oktober). Volgend jaar hopen we lezingen over verhalen uit Indië en uit Mexico en de Edda’s te kunnen brengen

Halloween, lekker bibberen

Vertel- en knutselavond voor leerlingen van het 3de en 4de leerjaar. Kom verkleed en laat iedereen schrikken met je vermomming. Vooraf inschrijven verplicht.

Bibliotheekweek 2014

Op zaterdag 11 oktober hebben we onze jaarlijkse verwendag. Om 9u30 starten we met een ontbijt voor alle bezoekers. Om 10u30 begint het optreden van Les Busiciens, en om 11u gaan we verder met een aperitiefje.

Op woensdag 15 oktober komt clown Dippy langs van 15u tot 17u om voor alle kinderen een leuke ballon te plooien.

Kennismaken met Windows 8 - VOLZET

Deze sessie is een korte eerste kennismaking met Windows 8.Windows 8 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft voor computers en laptops (en ook voor tablets en smartphones). Deze versie ziet er behoorlijk anders uit.Het startscherm bestaat nu uit kleurrijke blokjes en lijkt op dat van een smartphone (de zogenaamde 'Metro-interface').