Het Houtland, van vroeger tot nu

Het Houtland, gelegen tussen Brugge, Oostkamp en Torhout, omspant het grootste deel van oostelijk West-Vlaanderen. Maar waar komt de naam 'Houtland' vandaan? Houdt dit verband met de groene (kastelen)gordel ten zuiden van Brugge? En het opvallende reliëf - zoals bij Wijnendale - hoe is dat ontstaan?  Luc Zwartjes (geograaf, aardrijkskundeleraar en streekkenner) brengt het verleden van he...

Pyjama-avond in de bib

Kinderen van het 3de kleuter en 1ste leerjaar krijgen eerst een verhaal voorgelezen en daarna wordt er iets geknutseld.

Het Houtland, vroeger en nu

Het Houtland, gelegen tussen Brugge, Oostkamp en Torhout, omspant het grootste deel van oostelijk West-Vlaanderen. Maar waar komt de naam ‘Houtland’ vandaan? Luc Zwartjes (geograaf, aardrijkskundeleraar en streekkenner) brengt het verleden van het Houtland tot leven. Tijdens de derde sessie trek je naar het Bulskampveld voor een geleide wandeling.

Flits & het magische huis

De verdwaalde jonge kat Flits komt in het mysterieuze landhuis van een oude goochelaar terecht. Samen met de andere bewoners moet hij voorkomen dat het huis verkocht wordt.

Fatena Al-Ghorra

Fatena Al-Ghorra leest gedichten voor uit haar laatste dichtbundel ‘Betrayal of God, Multi Scenarios’. Ze is geboren in de bezette Palestijnse gebieden. Ze werkte er als nieuwsanker, radiopresentatrice en correspondente voor het nieuwsagentschap Wafa. Fatena moest in 2009 op de vlucht uit haar thuisland.