Nieuwjaarsverrassing in de bib

Alle bezoekers worden verwend met een kopje Glühwein of warme chocolademelk.

Frozen

Familiefilm in de bib

De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Elsa’s ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle namelijk gevangen in een eeuwige winter.

Voorleesuurtje in de bib

Voorleesuurtje in de hoofdbibliotheek, elke 1ste en 3de zaterdag van de maand. Voor kinderen van het 2de kleuter tot 2de leerjaar. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Diane De Keyzer: Nieuwe meesters, magere tijden

Eten en drinken tijdens WO I. Verhalen van vluchtelingen, gesloten grenzen en massale voedselhulp.

Voorleesweek - voorleesuurtje

WOENSDAG 19 NOVEMBER
van 16u tot 17u
uitleenpost Veldegem
van 18u tot 19u
uitleenpost Loppem

ZATERDAG 22 NOVEMBER
van 11u tot 12u
uitleenpost Aartrijke

Boekenverkoop

Verkoop van afgevoerde boeken, strips, cd’s, dvd’s en tijdschriften. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.

Armoede door kinderogen

Vormingsavond voor leerkrachten en onthaalouders

Informatieve avond, aansluitend bij de tentoonstelling 'Armoede door kinderogen', met sprekers van ECK De Wieg, SOS Schulden op School en Agorakring. Daarnaast is er ook een geleid bezoek door de fotografen en initiatiefnemers en door de Zedelgemse fotograaf Tim Theo.

Armoede door kinderogen

Fototentoonstelling. Bijna één op de tien kinderen in Vlaanderen wordt in armoede geboren. De foto's van de tentoonstelling weerspiegelen vooral het perspectief van de kinderen zelf: hun kijk, hun beleving en hun gevoelens.

Vampierzusjes

De zusjes Dakaria en Silvania zijn allebei half-vampieren die opgegroeid zijn in Transsylvanië. Na al die jaren wil moeder in een vrolijke omgeving gaan wonen en verhuizen ze naar een rustig dorp in Duitsland. Daar zullen de meisjes moeten wennen aan het gewone mensenleven, want niemand mag te weten komen dat ze vampieren zijn.