Labyrinthus

Frikke (14) ontdekt bij toeval dat enkele van zijn vrienden in een kwaadaardig computerspel terechtgekomen zijn. Hij gaat op zoek naar het meesterbrein achter dit spel. Vanaf 9 jaar.

Leesgroep Het hermetisch zwart van Marguerite Yourcenar

Op maandag 23 maart ek. gaat er van 20 u. tot 21.30 u. een aparte leesgroep door in de hoofdbibliotheek van Zedelgem.
Op het programma staat dan Het hermetisch zwart (L’ œuvre au noir) van Marguerite Yourcenar. Het verhaal over de Brugse arts, alchimist en filosoof Zeno, vanaf zijn geboorte tot aan zijn tragisch levenseinde.

Workshop tekenen met Bert Dombrecht

Workshop voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar.

Bert Dombrecht publiceerde in 2007 zijn eerste prentenboek: ‘In het donker’, bij uitgeverij De Eenhoorn. Bert werkt als zelfstandig illustrator, animator en vormgever.

Melancholie in de beeldende kunst

Een mooie omschrijving van melancholie zou kunnen zijn: “Zowel verlangen naar wat er nooit is geweest, als naar wat er nooit zal zijn.”
We dompelen ons een week lang onder in het domein van de zwarte zon. Op zondag 1 maart 2015 om 11 u. vergast Joannes Késenne, doctor in de kunstpsychologie, ons in de bibliotheek van Zedelgem op een lezing over “Melancholie in de beeldende kunst”

Opening jeugdboekenweek met Bert Dombrecht

Opening van de tentoonstelling van Bert Dombrecht met een glaasje kinderchampagne. Prijsuitreiking van de scholenwedstrijd ‘Maak een filmpje met als thema ‘humor’. Doorlopend is er grime in de bib en wordt er voorgelezen.

Het Houtland, van vroeger tot nu

Het Houtland, gelegen tussen Brugge, Oostkamp en Torhout, omspant het grootste deel van oostelijk West-Vlaanderen. Maar waar komt de naam 'Houtland' vandaan? Houdt dit verband met de groene (kastelen)gordel ten zuiden van Brugge? En het opvallende reliëf - zoals bij Wijnendale - hoe is dat ontstaan?  Luc Zwartjes (geograaf, aardrijkskundeleraar en streekkenner) brengt het verleden van he...

Pyjama-avond in de bib

Kinderen van het 3de kleuter en 1ste leerjaar krijgen eerst een verhaal voorgelezen en daarna wordt er iets geknutseld.

Het Houtland, vroeger en nu

Het Houtland, gelegen tussen Brugge, Oostkamp en Torhout, omspant het grootste deel van oostelijk West-Vlaanderen. Maar waar komt de naam ‘Houtland’ vandaan? Luc Zwartjes (geograaf, aardrijkskundeleraar en streekkenner) brengt het verleden van het Houtland tot leven. Tijdens de derde sessie trek je naar het Bulskampveld voor een geleide wandeling.

Flits & het magische huis

De verdwaalde jonge kat Flits komt in het mysterieuze landhuis van een oude goochelaar terecht. Samen met de andere bewoners moet hij voorkomen dat het huis verkocht wordt.

Fatena Al-Ghorra

Fatena Al-Ghorra leest gedichten voor uit haar laatste dichtbundel ‘Betrayal of God, Multi Scenarios’. Ze is geboren in de bezette Palestijnse gebieden. Ze werkte er als nieuwsanker, radiopresentatrice en correspondente voor het nieuwsagentschap Wafa. Fatena moest in 2009 op de vlucht uit haar thuisland.