10 goeie redenen om een smartphone te hebben

Joris De Sutter toont je de 10 meest nuttige apps voor je smartphone, apps die je een smartphone boven een 'gewone' gsm doen verkiezen. Heb je al een smartphone? Dan leer je meteen hoe je die, door deze 10 apps, optimaal kan gebruiken.

Labyrinthus

Frikke (14) ontdekt bij toeval dat enkele van zijn vrienden in een kwaadaardig computerspel terechtgekomen zijn. Hij gaat op zoek naar het meesterbrein achter dit spel. Vanaf 9 jaar.

30 jaar bib - Paaseierenraap

Dit jaar zullen de paasklokken over Zedelgem vliegen en 30 eieren droppen in de bibliotheek. Kom je alle hoekjes uitkammen van de bib om de eieren te vinden? Voor de grote schatzoekers liggen er ook 5 gouden eieren verborgen. Voor alle speurders ligt er een zakje chocolade eieren klaar.

Leesgroep Het hermetisch zwart van Marguerite Yourcenar

Op maandag 23 maart ek. gaat er van 20 u. tot 21.30 u. een aparte leesgroep door in de hoofdbibliotheek van Zedelgem.
Op het programma staat dan Het hermetisch zwart (L’ œuvre au noir) van Marguerite Yourcenar. Het verhaal over de Brugse arts, alchimist en filosoof Zeno, vanaf zijn geboorte tot aan zijn tragisch levenseinde.

10 goeie redenen om een smartphone te hebben

Joris De Sutter toont je de 10 meest nuttige apps voor je smartphone; apps die je een smartphone boven een 'gewone' gsm doen verkiezen. Heb je al een smartphone? Dan leer je meteen hoe je die, door deze 10 apps, optimaal kan gebruiken.

Eerste hulp bij computer, tablet en smartphone

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over het zoeken op internet, het installeren van apps of het werken met de online catalogus van de bibliotheek? Maakt niet uit of het over hardware, software of inhoud gaat, ons Eerste Hulpteam staat klaar om je te helpen.

Eerste Hulp bij Computer, Tablet en Smartphone

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over het zoeken op internet, het installeren van apps of het werken met de online catalogus van de bibliotheek? Maakt niet uit of het over hardware, software of inhoud gaat; ons Eerste Hulp-team staat klaar om je te helpen.(let wel: dit is geen repair café voor kapotte computers, tablets of gsm's. Er worden dus geen to...

Opening jeugdboekenweek met Bert Dombrecht

Opening van de tentoonstelling van Bert Dombrecht met een glaasje kinderchampagne. Prijsuitreiking van de scholenwedstrijd ‘Maak een filmpje met als thema ‘humor’. Doorlopend is er grime in de bib en wordt er voorgelezen.

Jo Berten over Marguerite Yourcenar

Dit voorjaar besteden bij bijzondere aandacht aan de Frans-Belgische schrijfster Marguerite Yourcenar.
Romanist en auteur Jo Berten brengt een algemene introductie over het leven en het werk van Yourcenar. Een ideale voorbereiding op de komende activiteiten.
Marguerite Yourcenar was een raadselachtige, tegenstrijdige vrouw met een sterk gevoel van eigenwaarde en heel zelfverzekeerd.

Het Houtland, van vroeger tot nu

Het Houtland, gelegen tussen Brugge, Oostkamp en Torhout, omspant het grootste deel van oostelijk West-Vlaanderen. Maar waar komt de naam 'Houtland' vandaan? Houdt dit verband met de groene (kastelen)gordel ten zuiden van Brugge? En het opvallende reliëf - zoals bij Wijnendale - hoe is dat ontstaan?  Luc Zwartjes (geograaf, aardrijkskundeleraar en streekkenner) brengt het verleden van he...

Pagina's