Kennismaken met Windows 8

Windows 8 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft voor computers en laptops (ook voor tablets en smartphones). Deze versie ziet er behoorlijk anders uit! Het startscherm bestaat nu uit kleurrijke blokjes en lijkt op dat van een Smartphone (de zogenaamde 'Metro-interface'). Je leert werken met het nieuwe systeem en de orde op je nieuwe computer te bewaren.

Leren werken met je iPad

Je hebt een iPad gekocht en je wil er beter mee leren werken? Dan moet je in deze cursus zijn! Joris De Sutter legt je uit wat je met je iPad kan doen. Mobiel internetten (wifi of 3G), surfen, mailen, kranten en boeken lezen, 'apps' installeren en gebruiken... We nemen ook de tijd om jouw vragen te beantwoorden.

Griet Op de Beeck - Vele hemels boven de zevende

Griet Op de Beeck is journalist bij de Morgen. ‘Vele Hemels boven de zevende’ is haar debuut. Het interview wordt afgenomen door Ine Renson, redactrice Weekend bij De Tijd, waarvoor ze columns en interviews schrijft.

Wijnkennis: proeven van Spaanse Wijn

Spaanse wijn is al geruime tijd aan een ware opmars bezig. Zowel rode, maar ook schitterende witte en rosadowijnen komen op de markt. Tania Neirinck, wereldwijnmeester, neemt je mee op een reis doorheen enkele van de vele wijngebieden die Spanje rijk is : Rías Baixas, Rioja, Cigales...

Hasta el fondo!!!!! - Està Loco

Nog voor het woord bestond speelde Está Loco ‘wereldmuziek’ zoals je die alleen in Vlaanderen kan maken. Een amalgaam van muziek zonder grenzen, maar ook en vooral dampend en eigenzinnig.De groep wil na hun derde CD ’Enamorado anonimo’ (anoniem verliefd) ook graag eens grasduinen in vroeger werk.

Kennis maken met Twitter

Wil je weten wat Twitter is en wat je ermee kan doen? Carine Spaens legt je uit hoe het werkt. Waarin verschilt het van andere sociale media? Waarom zou je er aan meedoen? Hoe begin je met volgen, tweeten en re-tweeten?

Infosessie Gopress

Vanaf nu kan iedereen in de bibliotheek gebruik maken van de persdatabank Gopress.
Wie lid is van de bibliotheek kan het krantenarchief van thuis uit doorzoeken, via een code die je aanvraagt in de bibliotheek. De kranten van vandaag en de lopende week zijn in de hoofdbibliotheek en in de uitleenposten digitaal raadpleegbaar.

Boek in beeld met Gerda Dendooven

Volg een workshop animatiefilm en ontmoet Gerda Dendooven.
7 verschillende bibliotheken organiseren i.s.m. de Provincie West-Vlaanderen een workshop animatiefilm tijdens de paasvakantie. De workshops animatiefilm worden begeleid door vzw Jekino.
Kinderen en jongeren kunnen zelf een animatiefilm maken gebaseerd op de winnende boeken en ontmoeten bovendien een van de auteurs of illustratoren.