Boek Nederlands

Jenny Hendy (auteur)

Jenny Hendy (auteur)
Houd je ervan om in de tuin te zitten zonder het hele weekend bezig te zijn om het er perfect uit te laten zien? Dit boek biedt creatieve tuinoplossingen die in 30 minuten uit te voeren zijn. Meer dan 101 ideeën zoals bloeiende borders, een moestuin die je de hele zomer door van (fruit)salades voorziet, een balkon met hanging baskets, planten in potten, wilde planten en alles voor de vogels, bijen
Tuinieren
Jenny Hendy
Oorspr. taal
Oorspr. titel
30 minute gardening
Editie
Houten: Terra, 2015
192 p. : ill.
9789089896407 (hardback)
638.4 (SISO) Tuinieren (ZIZO)

Besprekingen

Wie niet veel tijd aan zijn tuin wil of kan besteden, heeft met dit boek een leuke inspiratiebron in handen. Tal van kleine klussen staan beschreven, niet diepgaand, wel praktisch. Hoe creëer je een wilde bloemenweide, lente-, zomer- of herfstborder? Welke planten zijn geschikt voor arme zandgrond of diepe schaduw? Hoe pimp je een oude schutting op, maak je een zonnescherm en geef je de heg of haag een boost? En wat is het verschil tussen voorjaar-, zomer- en vormsnoei? Er zijn meer van dergelijke tuinboeken, maar deze speelt in op de trends van nu, zoals diervriendelijk en verticaal tuinieren, eten uit eigen tuin en prairiebeplanting met wuivende siergrassen. Bij de planten staan zowel de wetenschappelijke als de Nederlandse namen vermeld. Een overzichtelijk en veelzijdig boek, dat rijk geïllustreerd is met kleurenfoto's. Bevat register.