Daisy Nederlands

Het Andesgebergte

Toni Morrison (auteur)

Het Andesgebergte

Toni Morrison (auteur)
Genre:

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Onderwerp
Andes
Titel
Het Andesgebergte
Auteur
Toni Morrison
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Luisterpunt, 1982
1 cd
Speelduur
4:42
Oorspr. uitgever
Time-Life
Aantekening
Vert. uit het Engels Geconverteerd boek
Plaatsingssuggestie
Amerika 577.4 (SISO)

Ook in de collectie als:

Daisy: Nederlands
Boek: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Auteur T. Morrison is zoöloog en heeft met andere wetenschappers (botanicus, geoloog) het Andes-gebergte op zeer leesbare en interesse-wekkende wijze beschreven. De fauna, flora, het weer en de geologie van dit gebied komen apart aan de orde. Schitterende kleurenfoto's geven een goed visueel beeld. Een bibliografie en een index completeren dit prachtboek. Een prima boek voor natuurliefhebbers, geografen en liefhebbers van fotografie van natuuropnamen.

Over Toni Morrison

Toni Morrison (Lorain (Ohio), 18 februari 1931) is een Amerikaanse schrijfster.

In 1993 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur voor haar oeuvre. In 2012 ontving zij de hoogste civiele Amerikaanse onderscheiding: de Presidential Medal of Freedom. Een aantal van haar boeken wordt gezien als klassiekers van de Amerikaanse literatuur, waaronder The Bluest Eye, Beloved (waarmee zij een Pulitzerprijs won), en Song of Solomon. Haar stijl is bijzonder door thema's van epische proporties, levendige dialogen en tot in detail uitgewerkte Afro-Amerikaanse karakters.

Vroege jaren

Ze werd geboren als tweede in een gezin met vier kinderen als Chloe Anthony Wofford in Lorain, Ohio. Ze was een verwoed lezer, en haar vader vertelde haar veel volksvertellingen uit zijn cultuur.

Ze studeerde letteren aan de Howard Universiteit, en het was daar dat ze haar naam veranderde naar "Toni", naar haar doopnaam "Antho…Lees verder op Wikipedia