Boek Engels

Home

Toni Morrison (auteur)

Home

Toni Morrison (auteur)
Genre:

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Een getraumatiseerde veteraan van de Koreaanse oorlog keert in de jaren vijftig van de 20e eeuw terug naar de Verenigde Staten om zijn zieke zuster te bezoeken.
Titel
Home
Auteur
Toni Morrison
Taal
Engels
Uitgever
London: Chatto & Windus, 2012
145 p.
ISBN
9780701186074 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Engels (andere uitgaves), Nederlands, Frans
Grote letter: Engels
Daisy: Nederlands
Luisterboek: Engels

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Frank Money heeft gevochten in de oorlog in Korea. Terug in de VS krijgt hij bericht dat zijn jongere zus Cee ziek is. Hij gaat op reis naar het Zuiden om haar op te zoeken, terug naar zijn geboorteplaats in Georgia. Frank heeft altijd geprobeerd zijn kwetsbare zus te beschermen tegen de harde levensomstandigheden, de armoede en rechteloosheid van de zwarte burgers. Nu is hij zelf een ontgoocheld man, gekweld door herinneringen aan de oorlog. Tijdens zijn reis naar huis blijkt bovendien dat het racisme ook nu, begin jaren vijftig van de 20e eeuw, nog al te levend is. Frank blijkt van Cee te moeten leren hoe hij het verleden achter zich kan laten. Frank is het centrale personage, in tegenstelling tot de meeste van Morrisons boeken waarin zwarte vrouwen de hoofdrol spelen. De thema’s zijn wel vertrouwd: racisme en vrijheid, liefde en schuld. Deze grote thema's komen niet tot hun recht in deze korte, schetsmatige roman, die ook qua meeslependheid en taal niet kan tippen aan eerdere roma…Lees verder

Over Toni Morrison

Toni Morrison (Lorain (Ohio), 18 februari 1931) is een Amerikaanse schrijfster.

In 1993 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur voor haar oeuvre. In 2012 ontving zij de hoogste civiele Amerikaanse onderscheiding: de Presidential Medal of Freedom. Een aantal van haar boeken wordt gezien als klassiekers van de Amerikaanse literatuur, waaronder The Bluest Eye, Beloved (waarmee zij een Pulitzerprijs won), en Song of Solomon. Haar stijl is bijzonder door thema's van epische proporties, levendige dialogen en tot in detail uitgewerkte Afro-Amerikaanse karakters.

Vroege jaren

Ze werd geboren als tweede in een gezin met vier kinderen als Chloe Anthony Wofford in Lorain, Ohio. Ze was een verwoed lezer, en haar vader vertelde haar veel volksvertellingen uit zijn cultuur.

Ze studeerde letteren aan de Howard Universiteit, en het was daar dat ze haar naam veranderde naar "Toni", naar haar doopnaam "Antho…Lees verder op Wikipedia