Boek Engels

Love

Toni Morrison (auteur)

Love

Toni Morrison (auteur)

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Dertig jaar na zijn dood speelt een charismatische zwarte hoteleigenaar uit het zuiden van de Verenigde Staten nog steeds een belangrijke rol in het leven van vrouwen uit zijn familie en personeel.
Onderwerp
Liefde
Titel
Love
Auteur
Toni Morrison
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, 2004
234 p.
ISBN
0-099-47448-4

Ook in de collectie als:

Boek: Engels (andere uitgaves), Nederlands
Grote letter: Engels
Daisy: Nederlands, Engels

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de ca. 16-jarige Junior werk vindt als gezelschapsdame van de weduwe van Bill Cosey, de dertig jaar eerder overleden zwarte eigenaar van een bekend hotel in een stadje in het zuiden van de VS, merkt ze hoe zijn geest nog het leven bepaalt van de vrouwen uit zijn omgeving. Junior krijgt een goed beeld van de egocentrische man die na de dood van zijn eerste vrouw en zoon trouwde met de 11-jarige vriendin van zijn kleindochter. Zij slaagt erin de herinneringen aan de charismatische vrouwenjager Cosey tot normale proporties te reduceren en brengt een confrontatie tot stand tussen zijn weduwe en zijn verbitterde kleindochter, waarbij ze hun geschillen bijleggen. Het werk van de belangrijke Amerikaanse auteur (1931), die in 1993 de Nobelprijs voor literatuur ontving, beschrijft vaak de historische ervaringen van zwarte Amerikanen in een witte sociale en culturele omgeving. Deze mysterieuze roman speelt boeiend met de psychologische kanten van mythevorming en realiteit in de liefde, in e…Lees verder

Over Toni Morrison

Toni Morrison (Lorain (Ohio), 18 februari 1931) is een Amerikaanse schrijfster.

In 1993 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur voor haar oeuvre. In 2012 ontving zij de hoogste civiele Amerikaanse onderscheiding: de Presidential Medal of Freedom. Een aantal van haar boeken wordt gezien als klassiekers van de Amerikaanse literatuur, waaronder The Bluest Eye, Beloved (waarmee zij een Pulitzerprijs won), en Song of Solomon. Haar stijl is bijzonder door thema's van epische proporties, levendige dialogen en tot in detail uitgewerkte Afro-Amerikaanse karakters.

Vroege jaren

Ze werd geboren als tweede in een gezin met vier kinderen als Chloe Anthony Wofford in Lorain, Ohio. Ze was een verwoed lezer, en haar vader vertelde haar veel volksvertellingen uit zijn cultuur.

Ze studeerde letteren aan de Howard Universiteit, en het was daar dat ze haar naam veranderde naar "Toni", naar haar doopnaam "Antho…Lees verder op Wikipedia