Livre Néerlandais

Weerwolvenfeest

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)

Weerwolvenfeest

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
  • 6-8 ans et plus
Dans la série:
Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school. Het is volle maan, dus hij kan er als weerwolf naartoe. Maar dan moeten de maskers af. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI M5, AVI 5, AVI 6
Titre
Weerwolvenfeest
Auteur
Paul Van Loon
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2018
82 p. : ill.
ISBN
9789025876159 (hardback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions)
Daisy: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Paul Van Loon schreef Weerwolvenfeest voor een iets jonger publiek (lezers op AVI 5 niveau) dan zijn gewone avonturenreeks van 'Dolfje Weerwolfje'. De hoofdstukken zijn kort en de teksten zijn in kaders gedrukt, wat een speelser effect geeft. Door de subtiel opgebouwde spanning is het boek ook heel geschikt als voorleesboek.

Bij Dolfje op school is er een weerwolvenfeest. Wat voor de andere kinderen een gewoon verkleedfeest is, is voor Dolfje natuurlijk de uitgelezen kans om in zijn weerwolvengedaante naar een fuifje te gaan. Samen met zijn schoolvriendinnetje Noura, die ook weerwolf is, en zijn pleegbroer Timmie, die een wolvenmasker van papier moet dragen, leeft hij zich uit op het feest. Alle klasgenoten zijn verkleed als vampier, heks of weerwolf. Een grote verrassing voor Dolfje is de DJ van dienst: Leo, zijn weerwolvenneef, die ook van dit feestje gebruikmaakt om zich zonder mensenvermomming te kunnen uitleven. Even zijn er problemen met Valentijn, een vampier die …Lire la suite
Dolfje Weerwolfje heeft een verkleedfeest op school waar hij en zijn vriendinnetje Noura als weerwolven naartoe kunnen. Maar het wordt spannend als het moment aanbreekt waarop de maskers af moeten. De tekst is ruim gedrukt binnen een omlijnd kader. Het verhaal is met vaart geschreven en heeft een gemoedelijk karakter waarbij weerwolven heel gewoon zijn. Het 'anders zijn' van Dolfje en de andere weerwolven levert spannende momenten op, maar dit aspect draagt bij aan de populariteit van de boeken met dezelfde hoofdpersoon. Op het omslag staan feestende weerwolven in kleur; de enkele tekeningen in het boek zijn in zwart-wit. Door de korte zinnen, de grote druk en de humoristische ondertoon van het verhaal is ook dit deel van Dolfje een aanwinst voor kinderen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.